Livingdale's


We have bred English Springer Spaniels since 1995. In our family I have trained and handled our dogs and my husband Matti and our son Mikko have hunted. Our bitch "Mocca" worked so well that she competed in the highest class in field trials. She has left her working abilities also to her offsprings. I have also imported few springers who have done well in show rings. I have bred 74 puppies and 11 of them are champions. Our goal is to breed healthy springers for shows and trials. Finnish Kennel Club’s Vuolasvirta-award was granted to me on August 2007 for successful breeding of  English Springer Spaniels.

 

vuolasvirta_2007.jpg

 

Kennel toimintamme

Kasvatustyömme englanninspringerspanielien kanssa alkoi 90-luvulla.   Aluksi kasvatustyömme oli vain meidän perheemme keskeistä.  Minä koulutin ja käytin näyttelyssä koiriani. Matti ja poikamme Mikko kävivät metsällä. Matti sai koiramme Mocan toimimaan niin hyvin, että sai sen reivattua jopa metsästyskokeissa voittajaluokkaan.  Mocca jättikin jälkeläistensä muodossa meille perinnön joka elää edelleen. Mocca oli meidän ensimmäinen oma kasvattimme, joka saavutti menestystä metsästyssaralla. Olen omistanut useamman tuontikoiran, joista jokaisen olen saanut menestymään ainakin näyttelysaralla.  Omilla kasvateillani, joita tällä hetkellä on 74 koiraa, on 11:sta valion arvo.  Ja lisää on tulossa taipumuskokeiden suorittamisen myötä.  Suomen kennelliiton kasvattaja tunnustuspalkinnon sain kasvatustyöstäni 30.08.2007.

Suunnitelmiini on kuulunut myös lukea itseni rodun tuomariksi, mutta ajatukseni ovat muuttuneet, koska rodun tuomareita on tällä hetkellä mielestäni hyvin saatavilla.  Voimme siis luottaa heidän arvostelutaitoonsa, jotta voimme viedä rotua eteenpäin. Haluan tässä myös mainita muutamia innoittavia esikuviani. Englantilaisilla kenneleillä on ollut suuri vaikutus, mutta myös suomalaisia kenneleitä on ollut mielenkiintoista seurata, koska meillä tehdään koirien terveyden eteen kovasti työtä. Näistä mielenkiintoisimpia vuosien varrella ovat olleet mm. Adamant's, Baskethill's, Hightide's, Springdale, Sweetie-Pie ja Of Skyway. Tämä on auttanut olemaan kriittinen myös omia tekemisiäni kohtaan.  Nyt tänä päivänä olen saanut nauttia tämän kriittisyyden tuomista hedelmistä. miska_ryp_kuopio.jpg

Ilokseni kasvattini ovat olleet terveitä ja hyväpäisiä koiria, jotka ovat näyttöön ja käyttöön sopivia.  Etenkin yhdistelmän KANS MVA FIN MVA EST MVA OF SKYWAY HARLEQUIN - LIVINGDALE'S CHOCO CARAMEL jälkeläisiin olen ollut jalostuksellisesti hyvin tyytyväinen. Näiltä koirilta ei myöskään ole puuttunut käyttöominaisuuksia! Tietysti nämä yhdistelmän jälkeläiset ovat vielä nuoria koiria eikä niillä ole vielä käyttökokeita takana. Uskon kuitenkin tulevaisuuden olevan heille avoin ja tuovan vielä koirille ja heidän omistajilleen iloa! 

Yhteistyö kasvattieni omistajien kanssa on ollut hyvin palkitsevaa ja tuonut lisää ystävyyssuhteita. Kotimme on ollut aina avoin uusille kasvatinomistajille. Pyrimmekin saamaan pentumme ihmisille, jotka haluavat pitää yhteyttä meihin. Olenkin pyrkinyt järjestämään kasvateilleni tapaamisia erilaisten harrastusten parissa. Perhejuhliakin olemme viettäneet ja viimeksi 50-vuotispävänäni kasvattieni omistajia oli 50 ihmistä paikalla! Kiitos siis kaikille teille! 

Vahvistuksena kenneltoimintaamme olen saanut voimakaksikon, jotka ovat toimineet handlereina sekä käyttöpuolen touhunaisina. Suurkiitos Riikka ja Anne!ejw_06.jpg

Kiitos myös kaikille kasvattieni omistajille tuestanne viime vuosina kun en ole terveydellisistä syistä pystynyt panostamaan täysin toimintaan! Tämä on ollut mahtavaa ja olemmekin viime vuosina tehneet yhdessä erinomaista työtä. Useat koirat koirat ovat saaneet näyttelypuolen titteleitä eri maista ja olemme myös panostaneet käyttöpuoleen.  

Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu myös kasvatustyöni ja jalostuskokemukseni siirtäminen seuraavalle polvelle.  Tästä voitte lukea sitten aikanaan lisää. -marianne-